2022 Kıdem Tazminatı Ne Kadar Oldu?

2022 kıdem tazminatı ne kadar oldu? Öncelikle kıdem tazminatı bir işçinin işyerinden askerlik ve aynı zamanda sağlık sorunları sebebi ile ayrıldıktan sonra işveren tarafından işçiye verilen haklardır. Aynı zamanda işveren işçiyi çıkardıktan sonra da  işçi bu hakkı elde eder. Kıdem tazminatı her sene farklı olur. şu anda ise kıdem tazminatı en fazla 10 bin 596 tldir. Kıdem tazminatı almak istenildiğinde belirli şartlar vardır ve işçinin bu şartları yerine getirmesi gerekir. Belirli şartları yerine getirmeyen işçiler kıdem tazminatı almaya hak kazanamaz. Aynı zamanda kıdem tazminatı almak için öncelikle işveren ile anlaşma sağlanmalıdır.

"<yoastmark

Kıdem Tazminatı Şartları Nedir?

Kıdem tazminatı işçinin hakkını korur. Peki, kıdem tazminatı şartları nedir? Bir işçinin kıdem tazminatı alması için öncelikle aynı işyerinde en az 1 sene düzenli ve sürekli bir şekilde çalışması şarttır. Eğer işçi kıdem tazminatı almak istiyorsa ve o iş yerinde bir seneden daha az çalıştıysa kıdem tazminatı almaya hak kazanamaz. Aynı zamanda kıdem tazminatı almak için işçinin yüz kızartıcı bir suç işlememesi gerekir. İşçi yüz kızartıcı bir suç işlemediği ise ve sağlık sorunlu askerlik sebebiyle işten ayrıldıysa veya işveren tarafından çıkarıldıysa bu durumda işçi kıdem tazminatı almaya hak kazanır. Anlaşma sağlanamaz ise yasal yollar ile işveren hakkını alabilir

Bir (1) Yıllık Tazminat Hakkı Ne Kadar?

İşçi uzun yıllar boyunca çalıştığı işyerinden ayrılmak durumunda kaldıysa işveren işçiye belirli bir miktar kıdem tazminatı ödemek zorundadır. Bunun için işverenin yalnızca işçiyi kendisi çıkarmasına gerek yoktur. Eğer işçi emeklilik ve askerlik gibi sebeplere bağlı olarak işten ayrıldıysa o zaman da kıdem tazminatı alabilmektedir. Bir yıllık tazminat hakkı çalışılan seneye ve alınan maaşa göre farklılık gösterebilir. Ancak genel olarak brüt asgari ücret şu an için 3577 tl’dir. Yani bir işçi en az bir sene işyerinde çalıştıysa bu kadar tazminat hakkını elde eder. Eğer işçi daha fazla çalışması ağladıysa o zaman bu miktar daha fazla olacak ve artış gösterecektir.

Bir (1) yıllık tazminat hakkı ne kadar - Dengehb com

Bir (1) yıllık tazminat hakkı ne kadar

2022 Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır? Hesaplama Robotu

Aşağıda vermiş olduğumuz bağlantı ile kendinizde otomatik olarak Kıdem Tazminatı hesaplama işlemini yapabilirsiniz.

Hukuk İstanbul iletişim Bilgileri

Kıdem Tazminatına dair her türlü profesyonel destek danışmanlık için aşağıdaki iletişim bilgilerimizi kullanarak irtibatı sağlayabilirsiniz.

Mail. [email protected]  WhatsApp. WhatsApp Hızlı iletişim Telefon. 0212 415 50 53

Açık Adres. Abdurrahman Nafiz Gürman Mah. General Ali Rıza Gürcan Cad. No:31 Metropol Center İş Merkezi Kat:1 D : 5 Merter / İSTANBUL

İletişim Sayfası.

https://dengehb.com/iletisim/

Telefonlarımızdan veya whatsApp ile iletişimi kurabilirsiniz. İletişim sayfamız yada mail ile ayrıca iletişime geçebilirsiniz.