2022 Tazminat Hesaplaması Nasıl Yapılır?

2022 Tazminat Hesaplaması Nasıl Yapılır? Tazminat hesaplaması yapılırken neye dikkat etmeliyiz ve kıdem tazminatı ile birlikte diğer haklarınız nelerdir? sorularına cevap vermeye çalıştık makalemizde.

2022 tazminat hesaplaması yapılırken öncelikle bir işte çalışan kişinin ne kadar çalıştığı bilinmelidir. Kişinin aldığı maaşın brütü aynı zamanda çalıştığı yılla çarpılır. Aynı zamanda diğer ödemeler de hesaplamaya dâhidir. Hesaplama yaparken işçinin yemek, yol hesabı katılmaz. Bunun ardından ise 7,59 oranında vergi kesintisi çıkarılacak. Ortaya çıkan miktar kıdem tazminatıdır. Kıdem tazminatını çalışan işçi alır. Ödeme yapıldığına dair mutlaka bir belge şart. Belge işverende bulunmak zorundadır.

Kıdem Tazminatı Hakkı Nedir?

Kıdem tazminatı 4857 iş kanuna göre eğer işçi işten çıkarılıyor ise; ya da bazı nedenlerden dolayı işten kendisi ayrılıyor ise bu durum karşısında işçiye verilen haklara kıdem tazminatı denir. İşveren kıdem tazminatını belirli bir süre içerisinde işçiye verir.

Kıdem Tazminatı Hakkı Nedir - Dengehb com

Kıdem Tazminatı Hakkı Nedir?

Bunun için ise belirli şartlar vardır. Bir işçi kıdem tazminatı almak istiyorsa işten ayrıldıktan sonra belirli bir süre içerisinde bu hakkını alabilir. Ancak çalıştığı yerde en az 1 yıl kadar çalışmış olması şarttır. İşçi bir yıldan daha az çalıştı ise o zaman kıdem tazminatı almaya hak kazanamaz. İşçi işten çıkarıldıktan sonra kıdem tazminatı almak isteyebilir. İşveren bunu kabul etmemesi durumda işçi yasal yollara başvurabilir. Bu şekilde kıdem tazminatı hakkını alabilir.

Tazminat Nasıl Hesaplanır?

Tazminat nasıl hesaplanır? Genellikle işten çıkarılan kişiler bu konu hakkında araştırma yapar. Kıdem tazminatı işveren tarafından işçiye verilen bir ödemedir. Öncelikle kıdem tazminatında hesaplamak için işçinin ne kadar süre o işyerinde çalıştığı öğrenilmelidir. Daha sonrasında brüt ücret ile çalıştığı süre çarpılır. Şayet ay artıyor ise bunun ardından 12 ye bölünür ve tekrardan 1 aylık brüt ile çarpma işlemi gerçekleştirilir. Ortaya çıkan sonuç ise 365’e bölünmektedir. Bunun ardından kişinin aldığı son ücret ile brüt ücret çarpılır ve damga vergisi kesilerek ortaya kıdem tazminatı ücreti çıkarılır. Kıdem tazminatı ücretinin ise belirli bir süre içerisinde işçiye verilmesi gerekir.

Kıdem Tazminatı Hesaplama

2022 Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır? Hesaplama Robotu

Aşağıda vermiş olduğumuz bağlantı ile kendinizde otomatik olarak Kıdem Tazminatı hesaplama işlemini yapabilirsiniz.

Hukuk İstanbul iletişim Bilgileri

Kıdem Tazminatına dair her türlü profesyonel destek danışmanlık için aşağıdaki iletişim bilgilerimizi kullanarak irtibatı sağlayabilirsiniz.

Mail[email protected]

WhatsApp. WhatsApp Hızlı iletişim

Telefon. 0212 415 50 53

Açık Adres. Abdurrahman Nafiz Gürman Mah. General Ali Rıza Gürcan Cad. No:31 Metropol Center İş Merkezi Kat:1 D : 5 Merter / İSTANBUL

İletişim Sayfası.

https://dengehb.com/iletisim/

Telefonlarımızdan veya whatsApp ile iletişimi kurabilirsiniz. İletişim sayfamız yada mail ile ayrıca iletişime geçebilirsiniz.